Esztergomi Állat­ambulancia és Sebészeti Központ
2500 Esztergom, Kistói u. 3.; Tel.: (00 36) 30 313-0109, (00 36) 33 632-345

Munkatársaink

Dr. Hegyi Alexandra vagyok, az Esztergomi Állatambulancia és Sebészeti Központ alapítója. Ebben a formában 2015 óta működik a rendelő, én 2010 áprilisától praktizálok a városban.

Zalaegerszegen születtem és nőttem fel, amióta az eszemet tudom odavagyok az állatokért, jelenleg két kutyám és egy macskám van, a létszám folyamatosan változik, ami viszont stabil, hogy két kislány anyukája vagyok.

2005-ben végeztem a Szent István Egyetem Állatorvostudományi Karán, azóta a kisállatpraxisban tevékenykedem. Bár a lovakat is nagyon szeretem, aktívan lovagoltam, lovagolok most is. Elég hosszú ideig tartottunk lovakat is a családommal. Sokfelé dolgoztam, Zala megyében kezdtem, itt még a sertés, szarvasmarha, ló sem maradt ki a mindennapjaimból. Azután elkezdtem csak kutya, macskára koncentrálni. Ez irányban folyamatosan képzem magam, továbbképzésekre járok, tapasztalatot szerzek. 2020-ban Kisállatgyógyász Szakállatorvosi képesítést szereztem, tagja vagyok a Magyar Kisállatgyógyász Egyesületnek, homeopátiával és egyéb természetgyógyászati szakágakkal is foglalkozom. Szakterületem még az ultrahang diagnosztika, és a lágyszervi sebészet azon belül a plasztikai sebészet és a daganat sebészet. Első publikációm a Magyar Állatorvosok Lapja 2019 decemberi számában jelent meg Végtag distalis bőrhiányának pótlása teljes vastagságú hálószerű autografttal macskában címmel.

Célom, hogy az állatok boldogok és egészségesek legyenek, a gazdik pedig elégedettek.

Csótya Klára vagyok, Békéscsabán születtem és ott is nőttem fel. Annak révén kerültem ide Esztergomba, hogy megkérték a kezem és igent mondtam.
Három Basset Hound (Fülöp, Bosco és Füli) kutya boldog tulajdonosa vagyok és egyben alapító tagja a Magyar Basset Hound fajtamentésnek is.
2015-ig, a közgazdász végzettségemnek megfelelő munkakörben dolgoztam, ahol egészen a középvezetői szintig jutottam, de igazán soha nem voltam boldog.
Gyerekként Zoológus, állatorvos szerettem volna lenni, de ehhez sajnos nem kaptam meg a megfelelő háttértámogatást, így hagytam, hogy az akkori elvárások elsodorjanak magukkal.
2015-ben az ÉLET egy visszautasíthatatlan ajánlatot tett nekem, aminek nem tudtam nemet mondani és itt volt az a pont, amikor a gyerekkori álmom megvalósítása felé vettem az irányt.
Ugyanebben az évben elvégeztem a terápiás kutyamasszőr képzést. Leírhatatlan élmény az, amikor látok állatokat felépülni, akik addig nem, vagy alig tudták használni végtagjaikat, vagy aki teljesen lebénult, de mostanra már teljes életet élnek és ezzel együtt a gazdik szemei is megtelnek újra élettel.
2016-ban sikeresen elvégeztem az OKJ-s általános és a kreatív, ázsiai stílusú kutyakozmetikusi tanfolyamot és megnyitottam saját üzletemet itt Esztergomban. Büszke vagyok arra, hogy Magyarország egyik legjobb kutyakozmetikusánál lehettem technikus. Nála tanultam meg a szakma igazi fortélyait és a végén már rám bízta a Pireneusi hegyikutyák kiállításra való felkészítését, ami annyira jól sikerült, hogy 2017-ben, Ausztriában több címet is megszereztek.
Mindig is fontosnak tartottam a szakmai fejlődést, így a mai napig megragadok minden lehetőséget, alkalmat, hogy eme két területen képezzem magam, hogy a legjobbat nyújtsam, hogy meglássam a kutya szemében a hálát és a gazdi szemében pedig az elégedettséget. Részt vettem fizioterápiás képzésen, ahol a gyógymasszás mellett a különböző tornagyakorlatokat sajátítottam el kutyák részére.
2017 szeptemberében végleg búcsút mondtam beszerzői karrieremnek. Novemberében eljöttem dr. Hegyi Alexandrához egy próba napra, amikor is az első „kis” beteg, egy Pireneusi hegyikutya volt, a kiállítási győztes testvére. A nap végére, a sok új és teljesen más ingerektől, tapasztalatoktól, teljesen feldobódtam. Ezután megkértem a doktornőt, hogy hadd vegyek részt műtéten is, amit sikeresen átvészeltem, így kezdődött az asszisztensi karrierem itt, az Esztergomi Állatambulancia és Sebészeti Központban.

2005-2016
Maffia, barátainak csak Mafi volt.